Óraátállítás 2020 – Előnyök és hátrányok

Az óraátállítás kapcsán gyakran hallani érveket, hogy miért érdemes minden évben kétszer átállítani az órát, vagy éppen miért felesleges. Az alábbiakban kifejtjük az előnyöket és hátrányokat továbbá azt is eláruljuk, hogy mikor lesz 2020-ban óraátállítás.

[wp_ad_camp_1]

Óraátállítás 2020 – Idén is lesz óraátállítás, méghozzá a nyári időszámítás kezdete március 29. Ekkor hajnali kettő óráról háromra kell előre állítani az órát. A téli időszámítás kezdetekor, októberben 25-én pedig ellenkezőleg, hajnali három óráról kell kettő órára vissza átállítani az órát. Már megszokhattuk, hogy minden évben átállítjuk az órát, azonban ez nem volt mindig így. Voltak ugyanis olyan évek, amikor elmaradt az óraátállítás. A legelső ország, mely alkalmazta az óraátállítást az USA volt 1916-ban. Később a többi ország is átvette az óraátállítást, köztük Magyarország is. Európában 1997-től kezdve egységes és szabályozott az óraátállítás. Alapvetően az emberek egy része úgy véli pozitív, míg mások negatívnak tartják az óraátállítást.

Tagadhatatlan, hogy az egyik legnagyobb előny, hogy egy órával tovább van világos, így ez kitűnő lehetőség akár kerti munkák, akár kültéri programok szervezésére. Az USA-ban sokan a bűnözések számának csökkenését is az óraátállítás következményének tartják. Viszont nem mindenki osztja ezt a véleményt, a többség úgy véli, hogy a legnagyobb probléma a nyári időszámítás bevezetésével, hogy nem tudni milyen hatással van az emberi szervezetre. Ugyanis tény, hogy az új helyzethez nem tud mindenki egyformán alkalmazkodni. Vannak, akik kifejezetten negatív hatásúnak tartják az óraátállítást az emberi szervezetre nézve. Mindenesetre óraátállítás van, így érdemes tisztában lenni ennek pontos idejével!