Statikus munkája – Mivel foglalkozik pontosan?

Vannak bizonyos hivatások, amik komoly felelősséggel járnak. Ilyen például a statikus munkája is. A statikus munkája nélkül nem jöhetnének létre biztonságos házak. Ugyanakkor nem csak épülő házak esetében van szükség a statikus munkájára.

[wp_ad_camp_1]

Statikus – Egy ház építése során számtalan dokumentáció, terv készül. A statikusnak is több tervet kell készítenie, melyek mind rámutatnak az épület hiányosságaira, a lehetséges problémákra. Ezt sokan papír és ceruza által csinálják, bár ma már a számítógépes tervezés a jellemző. Az igazán profik pedig 3D modell építése által készítik el a terveket, mint a KreaBIM Kft. A 3D modellkészítésével már a tervezési szakaszban olyan problémákra és hiba lehetőségekre is fény derül, amikre csak jóval később, az épület kivitelezése során derülne fény. A KreaBIM Kft nem csak statikai tervezési szolgáltatást nyújt, hanem ezen túl professzionális tartószerkezeti és kiviteli szakvélemények kiállítását is vállalja. Mindezt nem csak céges ügyfeleknek, hanem lakossági ügyfelek számára is.

A statikus munkájára nem csak egy épület megépítésekor van szükség, hanem például egy ház átépítése során is. Ekkor ugyanis lényeges kérdés, hogy az alkalmazni kívánt változtatások milyen irányban befolyásolják az épület teherbíróképességét, egyensúlyát, tömegét. A statikus munkájának köszönhetően egyértelmű lesz, hogy a változtatások megvalósíthatók-e úgy, hogy az épület továbbra is egyensúlyban legyen, stabilitása megmaradjon. A statikus szakértelmével ugyanis akár évszázadokon át stabil maradhat az épület. Ha Önnek is statikusra van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a kreabim.hu weboldalra, ahol nem csak bővebb információkat, hanem elérhetőséget is!