Szerencsehozó elefántok a lakásban

A feng-shui egy hagyományos kínai gyakorlat, mely az energiákat igyekszik harmóniába hozni ember és környezete között. A kínai metafizika öt művészetének egyik eleme, amely az építészetre, az épületekre koncentrál. Legfontosabb építményünk az otthonunk, amit igyekszünk meghitté és békéssé alakítani. Az sem baj, ha magunkhoz csalogatjuk a szerencsét is, akár egy szerencsehozó elefánt szobrocska képében.

A feng shui szerint az elefántok szerencsét hoznak az otthonokba. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy hol és hogyan helyezzük el az apró ormányost a lakásban. A szerencse tekintetében ki kell emelni, hogy a szerencsehozó elefántok ormánya mindig felfelé áll. Ekkor tudnak sok pozitív energiát és boldogságot sugározni. Aki biztosra szeretne menni, annak érdemes hét különböző elefánt-szobrocskát elhelyezni a lakás hét pontján, mindegyiket felfelé mutató ormánnyal. Ha a bejárati ajtóhoz helyezünk egy, a lakásba befelé néz elefántot, a feng shui értelmében bevonzzuk vele a szerencsét. Amennyiben úgy érezzük, hogy szerencsére a munkahelyünkön is szükség lehet, az irodában elhelyezett állatka ormánya mutasson befelé. Ez segít, hogy szakmai téren is magunkhoz irányítsuk a sikert.

Az elefántok az erő, a bölcsesség, a függetlenség és a jámborság jelképei is. A hosszú életet, a hűséget és a higgadtságot is hozzájuk társítják. Úgy tartják, hogy akik szeretik ezeket az állatokat, magukban is meglelhetik ezeket a tulajdonságokat. A szerencsehozó elefánt, mint szimbólum elsősorban buddhista jelkép. Nagyon ritka a természetben a fehér, vagyis az albínó elefánt. Ezeknek a különleges példányoknak kivételes megbecsülésben volt részük Ceylontól egészen Burmáig. A fehér elefántok a birodalom jólétét, gazdasági fellendülését voltak hivatottak jelképezni. Bár a feng shui iránymutatást ad a szerencsehozó elefántok alkalmazásával kapcsolatban, a legfontosabb, hogy otthonunk egyik díszét lássuk benne, és örömöt leljünk benne, ha ránézünk.