Színvonalas endokrinológus szakrendelés

Az endokrinológia az orvostudomány egy ága, amely az endokrin rendszerrel foglalkozik, amely ellenőrzi a szervezetben lévő hormonokat. Az endokrinológus az endokrinológia területére szakosodott orvos.

[wp_ad_camp_1]

Endokrinológus szakrendelés vár minden kedves pácienst a foglaljorvost.hu weboldalon, ezért nem kell mást tenni, mint ellátogatni hozzánk és máris időpontot foglalhat szakrendelésre.  Az endokrinológusok az endokrin rendszert érintő állapotok széles skáláját diagnosztizálják és kezelik, beleértve a cukorbetegséget, a pajzsmirigy rendellenességeit, az oszteoporózist, a növekedési hormon hiányát, a meddőséget, a koleszterinproblémákat, a magas vérnyomást, az elhízást és még sok mást. Az endokrin rendszer mirigyei és szervei olyan hormonokat szabadítanak fel, amelyek testünk számos létfontosságú funkcióját szabályozzák. Ezek a mirigyek magukban foglalják a hipotalamuszt, a toboz testet, az agyalapi mirigyet, a pajzsmirigyet, a mellékpajzsmirigyeket, a mellékveséket, a hasnyálmirigyet, a heréket és a petefészkeket. A szervezetedben lévő hormonoknak mind speciális feladataik vannak. A vérében bármikor akár 40 különböző hormon keringhet. A hormon a véráramba kerülése után az egész testben addig utazik, amíg el nem éri meghatározott célját funkciójának ellátása érdekében.

Ezek az úti célok, úgynevezett célpontok, elhelyezkedhetnek más endokrin mirigyekben vagy a test más szervein és szövetein. A hormonális funkció kiegyensúlyozó aktus. Egy hormon túl sok vagy túl kevés hatása ronthatja más hormonok felszabadulását. Ha ez a hormonális egyensúlyzavar bekövetkezik, testének egyes rendszerei nem fognak megfelelően működni. Ezeket az egyensúlyhiányokat gyakran maga a test képes korrigálni. Testének beépített mechanizmusai vannak a hormonszint változásainak nyomon követésére és azok reagálására, hogy normalizálják és helyreállítsák az egyensúlyt. Endokrinológus szakrendelésért kattintson bátran a foglaljorvost.hu-ra.