Szivattyú rendelése internetes webáruházból

A szivattyú olyan mechanikus eszköz, amelyet folyadékok egyik pontról a másikra történő átvitelére használnak azáltal, hogy az elsődleges mozgató által szállított energiát a folyadékhoz továbbítják. Az elsődleges mozgató lehet elektromos motor, egy I.C. motor, vagy gőzgép esetleg turbina. A folyadék pumpálásához szükséges teljesítmény a folyadék mennyiségétől, a magasságtól és a folyadék viszkozitásától függ.

[wp_ad_camp_1]

Szivattyú rendelhető a citidepo.hu weboldalon méghozzá a lehető legjobb áron, tehát itt a helye nálunk, ha ön is régóta minőségi szivattyúkat keres. A szivattyú úgy működik, hogy a főmozgató által a folyadéknak szolgáltatott energiát kétféleképpen adja át: kinetikus energiát adva a folyadéknak egy járókerékkel, mint a centrifugális szivattyúknál, folyadék fizikai nyomásával (kiszorításával), mint az elmozdító szivattyúkban. A centrifugális szivattyúk a forgáskor bármilyen tömegre ható centrifugális erő elvén működnek. A szivattyú szemébe jutó folyadék érintkezésbe kerül a forgó szivattyúval felveszi belőle a kinetikus energiát, és a centrifugális erő hat rá, ezáltal a szivattyú kerülete felé mozog. A szivattyú perifériájáról elhagyva belép a kamrába vagy a diffúzor lapátokba, ahol kinetikus energiája nyomássá alakul. Ez a nyomás a folyadékban arra készteti, hogy a csövekben előre lépjen a szállítási pontjáig.

Több szivattyú is felszerelhető ugyanarra a tengelyre, amely hasonló kialakítású házban működik. Az ilyen szivattyúkat kétfokozatú, háromfokozatú vagy többlépcsős centrifugális szivattyúknak hívják. A térfogatszivattyúk főként kétféle típusúak: dugattyús és rotációs szivattyúk. A dugattyús szivattyúkban többféle változat létezik. Hasonlóképpen számos rotációs elmozdító szivattyú létezik, mint például fogaskerekes szivattyúk, csavaros szivattyúk és lapátos szivattyúk. Bővebb leírásért keresse fel a citidepo.hu-t.