Teljes foci eb 2021 menetrend

2020 májusában kijelentették, hogy a 2021-es foci eb tornára a kiválasztott tizenkét városban kerül sor. Nem zárták azonban a városok számának csökkentésének lehetőségét, mivel három házigazda bizonytalan volt abban, hogy az új menetrend szerint rendezhetnek-e meccseket.

[wp_ad_camp_1]

Foci eb 2021 menetrend elolvasható a focieb2021.hu weboldalon, tehát itt a helye nálunk, ha ön is mindent meg szeretne tudni az idei foci eb-ről. A bajnokság helyszíneit és a mérkőzések ütemezését az UEFA Végrehajtó Bizottsága áttekintette a 2020. június 17-i ülésükön. A találkozón az UEFA megerősítette, hogy mind a tizenkét eredeti házigazda helyszíne a 2021-es torna házigazdája marad. Čeferin azonban 2020 októberében kijelentette, hogy továbbra is lehetséges, hogy a tornát kevesebb, mint a tervezett tizenkét fogadó országban lehet lejátszani.  A következő hónapban az UEFA kijelentette, hogy az év elején jóváhagyott formátumban és helyszíneken kívánja megtartani az Euro 2020-at, és szorosan együttműködnek az összes fogadó várossal az előkészületekről. Azt is bejelentették, hogy minden házigazda megbeszélést folytatott az UEFA-val és a helyi egészségügyi hatóságokkal arról, hogy a helyszín teljes kapacitással, 100% és 50% között, 33% -os kapacitással vagy zárt ajtók mögött rendezhet-e meccseket. Minden fogadó várost felkértek, hogy két vagy három tervet készítsen a négy lehetőség közül.

A korlátozások a helyi nézőket is érinthetik, akiket engedélyezhetnek a mérkőzésekre. 2021. január 27-én az UEFA találkozott a fogadó szövetségekkel, hogy megvitassák az operatív kérdéseket, és megerősítette, hogy a tornát tizenkét városban rendezik. A házigazdák számára a helyszínkapacitás-tervek benyújtásának határidejét 2021. április 7-re áthelyezték, az UEFA Végrehajtó Bizottsága pedig 2021. április 19-én hoz végleges döntést a befogadó városokról és a nézőkről. Bővebb leírásért kattintson a focieb2021.hu weboldalra.