Zöld szőnyeg gyerekeknek

A gyerekszoba tervezés nem könnyű feladat. A gyerekek konkrét kívánságait pedig nem egyszerű teljesíteni, de mint minden helyiségnek vannak aranyszabályai, a gyerekszoba is határok közé szabott.

A gyerekszoba ésszerű berendezése sokkal nehezebb eset, mint a lakás többi helyisége. Mivel néhány évente valamilyen változtatást igényel, ahogy nőnek a gyerekek, sokkal nehezebb eltalálni az aranyközéputat. Változnak az igényeik, az ízlésük és a szükségleteik is. Más bútorok indokoltak egy újszülöttnek és egy bölcsődésnek, majd iskolásnak, aztán pedig a kamaszoknak, stb.

Ha hosszú távra és józanésszel szeretnénk berendezni a gyerekszobát, ami kevés átalakítást, módosítást igényel, akkor pedig a kezdetekkor kell elhatárolódni minden felesleges körtől. Ha tudatosan döntünk a gyerekszoba kérdésekben, nem kell évente felforgatni a szobát, nem mellesleg pedig egy rakás pénzt is spórolunk.

A gyerekszoba színeinek megválasztása ugyanannyira fontos, mint az, milyen bútorok legyenek ott. Ha semleges, naturális színeket választunk, azzal nem lesz gondunk hosszú évekig, vagy talán egyáltalán.

A natúr földszínek megnyugtatóak, harmonikusak a gyerekszobában is. A lányoknak és a fiúknak is illenek a barna, bézs, szürke, zöld színek. Főleg akkor van ennek jelentősége, amikor közös szobán osztoznak a fiú-lány tesók.

A gyerekszőnyeg kérdést is fontosnak tartom a gyerekszobában.

Az nem kérdés, hogy legyen e gyerekszőnyeg a szobájukban, az már viszont igen, hogy milyen színű és anyagú legyen az.

Nem csak a szőnyeg színek, hanem a minták is meghatározóak a gyerekszobában. Van egy gyerekszőnyeg szín, ami nem csak semleges, hanem vidám és élettel teli is. Ez a szín a zöld.

Egy zöld gyerekszőnyeg minden korosztályban tökéletes választás.

Vannak zöld színű Disney szőnyegek gyerekszobába és vannak egyszínű zöld szőnyegek is, például a shaggy zöld szőnyeg nagyon stílusos. Ha elhatárolódunk a hercegnőktől és a pókemberektől, egy geometriai mintás zöld szőnyeg éppolyan tökéletes lesz a gyerekeknek, bármelyik életszakaszban. A legjobb viszont az egyszínű zöld szőnyeg. Ha pedig megtanítjuk gyermekeinknek, hogy ragaszkodjanak dolgaikhoz, akkor megtanulnak rájuk vigyázni. Felnőtté váláskor pedig egy gyerekkori szőnyeg igazi értékes kincs lehet számukra. Egy minőségi zöld szőnyeg évtizedekig is kedvenc darabunk lehet.

A gyerekkor egészen meghatározó a felnőtté válásban, így hát egy életvidám stílusú gyerekszoba mindenképpen biztonságot nyújtó kis birodalommá válhat számukra.